Сръбски агент вилнял при бунта в македонския парламент – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Агент на Сърбия е вилнял по време на побоищата, състояли се по-миналия месец в парламента в Скопие. Македонското вътрешно министерство официално съобщи, че служителят на сръбското посолство и агент на сръбските спецслужби (БИА) Горан Живалйевич е извършил две тежки престъпления на 27 април. От ведомството в Скопие подчертава, че Прокуратурата вече е информирана за присъствието на чужд гражданин в парламента, който е заподозрян в извършването на престъпления – участие в тълпа с цел извършване на престъпление и участие в тълпа с цел да се попречи на служебно лице да извършва задълженията си, предаде БГНЕС.

От видео материалите става ясно, че това се отнася за сръбския гражданин с инициали Г.Ж., който е бил в парламента от 22.04 часа до 0:11 часа, съобщава македонският сайт мкд.мк. В края на миналия месец стана ясно, че един от най-доверените депутати на сръбския президент Александър Вучич – Мирослав Лазански, заедно със сръбските спецслужби БИА, е ръководител на медийната пропаганда в полза на бившия македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, както и на руските интереси в региона. Това стана ясно от документи на македонското контраразузнаване, които бяха разпространени от сръбското разследващо издание “Крик”.

В “македонския сценарий” участва и служителят на сръбското посолство в Скопие Горан Живалйевич и лидерът на сръбската партия в Македония Иван Стоилкович. По време на “Кървавия четвъртък” на 27 април, когато се стигна до побой над депутати, журналисти, включително и сегашния премиер Зоран Заев. Живалйевич нахлу в парламента с първата група демонстранти и си направи селфи с тях. Горан Живалйевич е бивш заместник-директор на БИА, а от 10 години насам работи като дипломат и съветник в сръбското посолство в Скопие.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар