Вучич: Несъгласието на Сърбия винаги да бъде част от глутницата предизвиква главоболие

Сръбски генерали убедили Вучич да не напада Косово: Изтребителите на НАТО ще са тук до няколко часа

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сръбският президент Александър Вучич е получил снощи ясно послание от офицерите от Генералния щаб, според Томас Тайнър, бивш член на италианската армия и експерт по сухопътните сили на НАТО от Студената война и отбранителната стратегия на Алианса, пише белградският вестник „Данас“.

„Мисля, че офицерите от Генералния щаб на Сърбия обясниха на президента Вучич снощи, че ако се осмели да нападне Косово, изтребителите на НАТО ще реагират в рамките на няколко часа. В рамките на 48 часа 173-та въздушнодесантна бригада на американската армия ще бъде прехвърлена по въздух на летището в Прищина, а парашутната бригада на италианската армия „Фолгоре“ ще бъде транспортирана на летището в Джаковица /построено от италианската армия за тази цел/“, пише Тайнър в Туитър.

Според него ден по-късно механизираната бригада на италианската армия „Пинероло“, разположена в Бари и околностите му, ще бъде активирана и ще бъде изпратена от Трета военноморска дивизия на италианския флот с нейните кораби амфибии от Бриндизи до Дуръс в срок от два дни.

От Дуръс до Митровица за бойни коли „Freccia IFVs“ и разрушители на танкове Кентавър на бригадата „Пинероло“ биха били необходими шест часа, за да пристигнат на място благодарение на магистрала А1, която е съфинансирана от Запада.

Накратко, НАТО има планове и вече 23 години се обучава да защитава Косово, казва експертът.„Ако сърбите някога тръгнат и нападнат НАТО, силите на Алианса ще ги превъзхождат във въздуха след няколко часа, а на земята след няколко дни. НАТО се погрижи генералите на Сърбия да знаят това“, каза Томас Тейлър.

Източник: OFFNews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар