Стабилност по ГЕРБ: 400 лева „оборудването“ за първолак

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две седмици остават до първия звънец на 15 септември, но родителите с първолаци вече са в предстартова треска. 57 000 деца се очаква да прекрачат прага на класните стаи за първи път. Както всяка година, големите приготовления са за тъкмо за най-малките ученици. Груби сметки показват, че минимум 400 лева трябва да подготвят родителите, за да изпратят бъдещите ученици в първи клас.

Около 30 лева отиват само до тетрадките, като най-евтините от 40 или 60 листа малък формат не падат под 1 лев. Ако на корицата има и рисунка с любим герой, цената скача до 2-3.

Цените за раниците варират от 30-40 до 150. Най-високи са за  ортопедичните, които държан изправен гръбнака на детето. Най-скъпи са раниците тип „тролейчета“ , които стигат до 250 лева. Повечето родители дебнат намаления в големите магазини, където и марковите от над 100 лева могат да се намерят с намаление до 50-60 лева. Анцунг, тениски и спортни обувки излизат средно около 100 лева.

Нужните за всеки първолак несесери с моливи, химикалки и флумастери се намират за по 15 лева, но за по-качествените може да се изръсите и със стотачка.

Бележниците струват под левче и не са проблем за родителите. Може би най-скъп излиза празничният тоалет за първия учебен ден на малките ученици, за който при всички случаи отиват поне още 100 лева, ако се купуват ризи, панталони или поли и обувки.

В повечето училища вече се въвеждат униформи, които струват между 40 и 80 лева.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар