Става още по – страшно! Перник има вода за 2 седмици, максимум за 20 дни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Перник има вода за 2 седмици, максимум за 20 дни.

Точно около планираните за 25-и януари протести ще бъде пикът на кризата. След това няма да има режим, защото няма да е останала и капка, пише “19 минути”.

Още в следващите дни, понеже в момента се изтича дъното на язовир Студена, областният град, на 16 км от София, ще пие предимно утайката, допълва изданието, позовавайки се на информация от два независими един от друг политически източника. В тези срокове няма да бъде възможно захранването с достатъчно количество вода откъдето и да било.

Каквито и арести да бъдат осъществени, а наред е министърът на регионалното развитие Петя Аврамова като принципал на причинилото кризата с бездействието си местно ВиК дружество, те няма да напълнят чешмите с вода.

Няма вече да може да помага и контролирането от полицията на основните активисти на местните протести, които досега бяха омиротворявани чрез мека сила, пише още “19 минути”. Междувременно жители на Перник настояват за обезщетения от “ВиК”, тъй като водният режим не се спазва, а водата, която тече от чешмите не е годна за пиене и се налага да купуват или пълнят туби от други места. В същото време месечните сметки не намаляват.

Лекарите пък предупреждата, че настъпващият грип създава опасност от развитие на остри епидемии в областния център.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар