Става страшно! ГЕРБ тайно премахват валутният борд! Вносител на новият закон е Мента…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ (Менда Стоянова) на 23 януари е внесла (в последния момент и без публично обсъждане) закон в Народното събрание, който ефективно премахва валутния борд.

Пред България има  реална опасност за обезценяване на лева спрямо еврото. И нова хиперинфлация както по времето на Жан Виденов.

Без валутен борд обмененият курс на еврото може да стане неконтрилируем, като 1 евро може да се обменя за 4,5, 6 – 10 лева, колкото решат спекулантите в банковата ни система.

Сега искаме да помислите как би изглеждало едно Жан Виденово лято през 2020 г. Или по точно Бойко Борисовото такова и как всичко в тази държава се прави с уж добри намерения, но на тъмно, без обсъждане и без да му се дава гласност!

Всичко това се прави, заради влизането на банковата ни система в ERM II, но всъщност ние не влизаме там, а в чакалнята на чакалнята, така че пак помислете, какво всъщност правят Менда Стоянова, Бойко Борисов и Герб, които явно предприемат последният си ход, за да заличат напълно тази държава, за да има къде да се складира боклука на Европа. Може и заради това да изпразниха язовирите, нали според една тяхна калинка от Напоителният им институт по всичкология, те стават чудесно за депа за боклук.

На стр. 8 в проекто закона е описано, че в Закона за БНБ се заместват (чрез допълване на текста) членовете, постановяващи съществуването на валутния борд, с процедурата за съгласуване на обменния курс с EЦБ и Еврогрупата. Т.е. курсът е следствие от това, което правителството договори или каквото ни наложи ЕЦБ. Времето за всенародно излизане на улица уви е по-близо отколкото си мислим.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2020/01/blog-post_697.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар