Става страшно: Едва 75 свободни интензивни легла за пациенти с Covid-19 в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само 75 са свободните интензивни легла за пациенти с Covid-19 в София. Това сочи справка на регионалните здравни власти, като данните са актуални към късния следобед на 14 януари, предаде БНР.

В столицата са заети 1105 от общо 1878 болнични места за пациенти с коронавирус. 215 от болните са в тежко състояние.

Очаква се в следващите дни от регионалната здравна инспекция в столицата да издадат заповед за увеличаване на леглата за пациенти с вируса.

Математици пък предупредиха, че ако случаите нарастват с това темпо, България може да влезе в четвъртия – критичен етап, според плана за справяне с пандемията на правителството, до края на месеца. Това означава, че ще бъдат заети над 80 на сто от интензивните легла и може да се стигне до локдаун и затваряне на училища, съобщи Нова телевизия.

Според математическия модел, след пет дни 2 от общо 6-те зони, на които е разделена България ще са с 50% заетост на интензивните легла. Става дума за Северозападния и Североизточния район. По същото време в Северния централен район трябва да спре изцяло присъственото обучение за учениците, защото там заетите интензивни легла ще са достигнали критичните 80%.

Същевременно от Министерство на здравеопазването съобщиха, че вчера в Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“ са доказани чрез Real Time RT-PCR 4 грипни вируса A(H3N2) в клинични проби на пациенти, хоспитализирани в МБАЛ Златоград.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност