СТАВА СТРАШНО! Путин остро разкритикува Европа и САЩ /Видео/

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия ще предвиди огледални и асиметрични мерки в случай, че САЩ разположат в Европа ракети със среден и малък обсег, съобщи президентът Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание, предаде ТАСС.

“Вече съм казвал и искам да повторя, Русия няма намерение, това е много важно и го повтарям специално, Русия няма намерение първа да разполага подобни ракети в Европа”, каза Путин

“Ако пък те наистина бъдат произведени и доставени на европейския континент, а САЩ имат такива планове, поне не сме чули изявления в обратния смисъл, това рязко ще изостри ситуацията в сферата на международната сигурност, ще създаде сериозни заплахи за Русия, защото за някои класове от тези ракети времето, за което биха долетели до Москва, може да достигне 10-12 минути. Точно това е много сериозната заплаха за нас. В такъв случай ще бъдем принудени, искам да подчертая – именно принудени, да предвидим огледални и асиметрични действия”, добави той.

“Ще го кажа ясно и открито: Русия ще бъде принудена да разположи въоръжение, което ще може да се използва не само срещу територии, откъдето може да дойде пряка заплаха, но и срещу територии, където се намират центрове за решение за използване на заплашващи ни ракети”, заяви Путин.

Путин заяви, че Русия ще насочи нови оръжия срещу САЩ, ако те разгърнат нови ракети със среден обсег в Европа след оттеглянето на Вашингтон от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 година.

 

Степан Дадурян

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар