Стажант в „Пирогов“ със силно послание към властта: Лицемерно е да нямаме присъствено обучение, но да сме в ковид-отделенията за аплодисментите в 21 ч.!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Силно послание към властта отправи стажантът в „Пирогов“ Мирослав Върбов от профила си във Фейсбук. Писмото му се разпространява от стотици негови колеги от цялата страна в знак на съпричастност.

Ето пълния текст на посланието:

Искам да ви запозная с втори сезон на един проблематичен филм, жанр трагико-комедия. Също искам да попитам властимащите, онези които взимат важните решения за моето образование, няколко деликатни въпроса.

По повод преминаването към онлайн обучение на медицинските университети, смятате ли, че тази форма би ни подготвила практически на нужното ниво, което вие парадирате, че имаме след дипломиране?

Знаете ли, че дори и при присъствено обучение има студенти, които не познават хирургичния инструментариум? Студенти, които никога не са хващали скалпел, такива, които никога не са шили една елементарна рана.

Не всичко е хирургия, да…

Има студенти, които никога не са слушали сърце или бял дроб. Такива, които не могат да различат перикардно триене от боботене на Фики в 33.

Има и такива, които никога не са виждали ехограф, които не са се запознали поне минимално с методите на образна диагностика.

Смятате ли, че онлайн тези практически минимуми ще бъдат покрити?

Всъщност… какъв е планът ви за действие?

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар