Станишев с шамар за Нинова: БСП излиза от властта без физиономия и със сериозни щети – разколебани са избирателите й заради участие в правителство, изгонило руски дипломати и довело до газова криза

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Важно е не как БСП влиза, а как излиза. А тя излиза със сериозни щети и разколебаване на избирателите си. Огромна част от избирателите на БСП са русофили. Какво мислиш, че ще се случи с участието в правителство, което изгони 70 руски дипломати“, каза в ефира на Нова телевизия лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Той нарече безотговорно поведението на правителството и лично на БСП за газовата криза.

„Коалиция не се прави, ако не се уважавате взаимно. Когато лидерите на някои партии не си говорят с месеци, какво да очакваме, освен взрив на правителство. ПП като че ли са убедени, че трябва да изиграят ролята на жертвата. Трябва да се смени начинът на мислене. Защото досега нямаше правила, а перманентна импровизация. Сменят Кирил Петков с Асен Василев – то е същото“, поясни Станишев.

В момента, според него, БСП се показвала като присъдружна към ПП, което изключително разколебавало избирателите на столетницата.

„Правителството беше свалено само от себе си заради липсата на координация помежду им. Румен Радев получи близо 90% от гласовете на БСП. Той обяви, че ще се кандидатира за втори мандат, а БСП мълчеше. Това е грешка, защото разколеба избирателите.“, каза Станишев.

Той е категоричен, че в БСП няма вътрешна опозиция, а хора със собствено мнение. „Фундаментална грешка беше, че партията беше хвърлена на чуждо поле. Кой по-патриот от „Възраждане“ и какво ли още не. Там БСП не е силна, а копие“, поясни Станишев. БСП няма своя физиономия, не води хорото, а е на втора позиция.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар