“Стани богат”: Въпрос за 500 лева у нас се задава за 1 милион долара в САЩ – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Открай време се създава впечатление за сложността на въпросите, които се задават за определена сума в българската версия в “Стани богат”.

Във вчерашния брой на горещия стол седна Галена Добрева. Всичко в нейната игра вървеше нормално до момента, в който бе отворен въпроса за първа сигурна сума – 500 лева.Коя от държавите граничи само с една държава и територията й се съдържа изцяло в територията на друга държава?


а/ Индонезия

б/Лесото

в/Монголия

д/Кения

Въпросът не е никак труден за човек с обикновено ниво на обща култура, но участничката се поколеба и пожела да използва жокер 50/50 и в крайна сметка посочи верния отговор – Лесото, която е заобиколена изцяло от ЮАР.

Абсолютно същия въпрос е зададен на американеца Ким Хънт в американската версия на “Кой иска да стане милионер”. Той отговаря вярно, печели играта и става милионер.

Въпросът към Хънт е зададен по абсолютно същия словоред, както при Добрева. Отговорите са – Лесото, Буркина Фасо, Монголия и Люксембург. Както виждате в българската версия Люксембург е заменен с Индонезия, която е и една от най-големите държави в света.

Този случай отново поражда дискусия за сложността на въпросите в българската “Стани богат” версия. Друго – защо от 20 години най-високите суми не са променяни и кога най-накрая ще се намери българин, който да вземе голямата сума.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар