Стара душа ли сте? 11 знака, които ще ви подскажат!

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво означава да сте стара душа? По какво си личи, ако човек е такъв? 11 знака, които ще ви подскажат!

Стара душа ли сте? 11 знака, които ще ви подскажат!
 © iStock

Какво означава да сте стара душа?

Вероятно сте твърде мъдри за възрастта си и имате различен и по-задълбочен поглед с много аспекти от живота. Вероятно сте малко по-интровертни и мълчаливи. Стара душа е онази, която се преражда отново и отново. Тя трупа опит и той се отразява върху мисленето и действията на човека. 

Да си стара душа има своите плюсове и минуси. Ако сте стара душа, положителното е, че имате различен и задълбочен поглед върху живота. Не сте първични. Негативното е, че носите в себе си твърде много енергия, а това може да е доста трудно. 

7 знака, че познавате човек от предишния си живот >>>

Концепцията за старите души има много интерпретации, но ако сте стара душа, то вероятно притежавате по-голямата част от характеристиките, за които ще ви разкажем сега.

 

Как да познаете дали сте стара душа?

1. Имате любопитство, което търси “под повърхността”

Вие сте любопитни не само за това, което се случва, но и за причините довели до него. Когато говорите с някого не се фокусирате само върху случилото се, за което ви разказват, но и за причините, довели до него; за вътрешния свят на хората, участвали в събитието. Реакциите ви не са първични. За неопитното око може би изглеждате незаинтригувани, но вътре във вас мислите текат като река, за да видят случилото се от всички възможни ъгли и в дълбочина.

 

2. Отстъпвате крачка назад

Вие сте от хората, които не се фокусират в детайлите, а в общото. Когато се случи нещо, “правите крачка назад” мислено и поглеждате общата картина. Затова често успявате да видите доброто в лоша ситуация, но и обратното.

прераждане

 

3. Понякога трудно се вписвате

Ако сте стара душа, то вероятно понякога изпитвате проблеми да се впишете. Особено в компания от хора на вашата възраст. Старата душа понякога трудно създава връзки с околните и трябва да приемете това като нещо нормално. Просто трудно разбирате хората, а по-често те изпитват същите трудности с вас.

 

4. Разпознавате кога друг човек е стара душа

Ако сте стара душа, то със сигурност разпознавате такъв човек, ако го срещнете. Казва се, че старите души се търсят и откриват взаимно и се разпознават един друг на мига. 

 

5. Имате дълбока връзка с всичко

Вие имате силна връзка – с хората, с природата, с вселената като цяло. Тази връзка може да не е видима за околните, но вие сте родени и израснали с нея и я усещате с цялото си тяло. Възможно е да не можете да я обясните, но тя е там. 

 

6. Вие сте бунтари

Вие сте скептици към много от установените правила и намирате несправедливостта дори на места, на които другите не биха се сетили да погледнат. Вашият бунт не е неоснователен, а винаги аргументиран. Не следвате утъпкани пътеки, а сами създавате пътища.

стара душа

 

7. Мъдри сте за възрастта си

Това е нещо, което сигурно сте чували, докато сте растели. Околните са ви казвали, че сте твърде мъдри за възрастта си. Ще започнете да го осъзнавате с годините и да забелязвате разликите в мисленето и нагласите, сравнени с тези на вашите връстници.

 

8. Духовното е по-важно за вас

Ако сте стара душа, то материалното не е много важно за вас. Фокусирате се върху духовното и трудно разбирате привързаността на другите към вещи, имоти и пари.

 

9. Обръщате повече внимание на вътрешния си свят

Често ви се случва да обърнете поглед навътре. Държите се обогатявате духовно, да живеете по-осъзнато. Това не означава, че сте в свой собствен свят и отричате действителността. Но предпочитате да фокусирате усилията си към духовното си развитие.

 

10. Имате дарба, свързана с миналото

Този признак се свързва малко повече с вярата в прераждането. Признак, че сте стара душа е, ако изпитвате необяснимо влечение към дадено занимание. Например обожавате да печете сладкиши, макар да не сте израснали с това. Или искате да свирите на определен музикален инструмент и не можете да обясните желанието си за това.

 

Смятате ли, че сте стара душа?

Познавате ли хора, които са стари души според вас?

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар