Стартират отсечката на „Струма“ от Благоевград до Крупник (СНИМКИ) – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В четвъртък започва изграждането на участъка от магистрала „Струма“между Благоевград и Крупник. Символичната първа копка на обекта ще бъде направена до Благоевград, където завършва лот 2 от автомагистралата, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

На церемонията ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, народни представители, кметове и др.  


Стартират отсечката на АПИ

Пътен възел „Благоевград-Юг“ при км 0+090 (връзката на път Е-79 с АМ „Струма, лот 3.1) с мост над р. Струма.

Общата дължина на лот 3.1 от АМ „Струма“ е 12,6 км. Изпълнител е ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“ с водещ съдружник в дружеството „Агромах“ ЕООД и партньори: „Пътища Пловдив“ АД, „Хидрострой“ АД, „Пътища Пловдив Груп“ ЕООД, „АБ“ АД и „Алве Консулт“ ЕООД. Стойността на договора е 139 021 499.92 лв. без ДДС.

Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1“, в което участват: МОТТ МАКДОНАЛД ЛИМИТИД, Великобритания; „Трансконсулт-БГ“ ООД и „Тест Консултинг“ ООД. Техният договор е за 1 695 249.00 лв. без ДДС. 

Стартират отсечката на АПИ

Надлез при км 365+400 и част от кръговото на пътен възел „Благоевград-Юг“.

Общата дължина на АМ „Струма“ – от Даскалово до границата с Гърция, е 150 км. Автомагистралата е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата, и по нея преминава трафикът за Гърция. Направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.

Със средства от ОП „Транспорт“ 2017-2013 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ изгради общо 69 км от АМ „Струма“ в отсечките Долна Диканя – Дупница /16,78 км/, Дупница – Благоевград /37,48 км/ и Сандански – Кулата /14,7 км/.

С финансиране от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. продължава строителството и на останалата част от трасето.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар