Стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов “Посади надежда”.

Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация “Искам бебе” и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички започва на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата, съобщават на сайта на МЗХГ.

Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. – “Купи жива елхичка, помогни на дете” бе за набиране на средства за работа с деца от фондация “Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина.

На откриването на кампанията, което ще бъде в зала “Голям колегиум” на МЗХГ от 9:00 часа на 9-и декември, ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и заместник-председател на ЕНП Мария Габриел, основателят на фондация “Искам бебе” Радина Велчева и председателят на Сдружение “Аутизъм Днес” Владислава Цолова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар