Стартира черешовата кампания в Кюстендил – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С охраната по време на черешовата кампания в Кюстендилско ще бъдат ангажирани служители на ОДМВР, Гранична полиция и дирекция „Жандармерия“. Мерките оповести на пресконференция началникът на отдел „Охранителна полиция” в ОДМВР – Кюстендил, комисар Васил Паргов. 100 служители ще се грижат за спокойствието на берачи, собственици на масиви и арендатори.

Засилена полицейска охрана се предвижда за нормалното протичане на черешовата кампания в Кюстендилско. За посегателствата в масивите ще следят екипи на ОДМВР, Гранична полиция и дирекция „Жандармерия“. През миналата година са установени само 4 нарушения за незаконно обрани череши, като става въпрос за кражби под 20 кг. Ще бъдат изградени и две КПП-та, на които ще се проверяват превозните средства, а стопаните трябва да докажат произхода на вече прибраната реколта.

„Предвидени са КПП-та на по-големите населени места, където са черешовите масиви. Тази година са направени подвижни КПП-та. В определени часове, когато се прибират хората от черешовите масиви към изкупвателните пунктове, там ще бъдат КПП-та. През останалото време на деня, когато няма такъв интензитет на движение, мобилните екипи ще обикалят черешовите масиви“, заяви Васил Паргов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар