Стартира 40-ят ден от протестите с нови палатки и изненадващи блокади

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ден 40 от протестите срещу властта и главния прокурор започва. Медицинските сестри ще издигнат палатки пред министерство на здравеопазването. От БОЕЦ пък готвят изненадващи блокади за властта, които ще огласят в 8 часа.

Георги Георгиев от БОЕЦ каза по БТВ: Блокадата на Орлов мост остава. Всяка сутрин започваме от 8 часа. Започваме блокади на институциите-бухалки, които преследват свободни граждани и свободни журналисти. Няма да участваме в избори, контролирани от мафията. Няма да позволим на мафията да пише Конституцията ни.  В 8 часа тръгваме оттук и действаме.

 

“Абсолютно има неглижиране на медицинските специалисти от страна на властимащите. Подписва се НРД, по който страна са само лекари. Ние, медицинските специалисти, отново сме изключени. Нямаме абсолютно никакви правомощия”, обясни Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти, цитирана от БНР.

 

Снощи протестът премина без инциденти. След слова на трибуната в т. нар. „триъгълник на властта“, множеството хора се насочи към Орлов мост, наречен от протестиращите Орловград. Хората са непреклонни и за пореден път обясниха, че няма да отстъпят от исканията си и ще останат там докато не получат исканите оставки. Фрог нюз ще ви информира за всички събития, свързани с протестите. Българите от 20 града по света подкрепиха протестите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар