Стесняват част от пътя за Калотина за половин година заради строежа на АМ

Стесняват част от пътя за Калотина за половин година заради строежа на АМ “Европа”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 1 декември (петък) движението в участък от пътя София – Калотина, в района на село Петърч, ще се осъществява двупосочно в платното за София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Промяната в организацията на трафика е за изграждането на пътен възел, част от автомагистрала “Европа”. Съоръжението ще свързва строящото се автомагистрално трасе с участъка от Драгоман до Сливница, който беше завършен през 2020 г., обясниха от АПИ.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч. Предвижда се строителните дейности да завършат до края на май 2024 г.

От пътната агенция се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването и обръщат внимание, че предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

БТА припомня, че на 11 октомври министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков инспектира автомагистрала “Европа”, в новоизградения участък от Калотина до Драгоман. Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна свързаност със Сърбия, заяви той по време на инспекцията. “Надявам се през следващата година да открием и последния участък, който свързва Сливница със София”, каза още Андрей Цеков.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар