Стефан А. Щерев: “Лято с БНТ” е като розов пипер – леко щипе и накрая оставя сладост

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това лято БНТ отново ще предложи на зрителите три часов културен слот с “Лято с БНТ”. Предаванията “100% будни” и “Култура.БГ” се обединяват от 28 юни, за да събира пред малкия екран почитателите на културата, изкуството и обществено значими събития всеки делничен ден, от 9:10 до 12:00 ч. Водещи на предиобедното предаване ще бъдат Александра Гюзелева, Димитър Стоянович, Мария Андонова и Стефан А. Щерев.

“Лято с БНТ” се завръща за втори сезон. Какво да очакват зрителите?

Зрителите могат да очакват неподправен оптимизъм, здравословен скептицизъм, разнообразни теми и гледни точки от страната, музикални изпълнения от много интересни нови изпълнители, един стар термос пълен с нови истории, четирима водещи и едно лято. Лято с БНТ.

Лятното предиобедно предаване е цели три часа – с час повече от “100% будни”, което водите с Мария Андонова. Как протича подготовката за толкова динамичен всекидневен ефир?

Зад всеки час ефирно време стоят поне три часа подготовка. Времето пространството е територия и концепция, в която с Мария не ползваме скафандри. С Мария Андонова, Александра Гюзелева и Дими Стоянович и мен ще водим зрителите на места и срещи с хора, които са интересни и за нас самите. Динамичният ефир е почти всекидневие, не свикваме с него, но знаем как да му сложим юзди, ако се наложи и как да го пришпорим ако изоставаме.

Всеизвестно е, че сте любител на подправките. Коя е подправката, която описва “Лято с БНТ”?

Като розовия пипер – необичаен цвят, чуден аромат, леко щипе и накрая оставя сладост.

Къде е разликата между Стефан А. Щерев на сцената, в ефира на БНТ и в личния живот?

Разлика има, има и прилика. Стефан на сцената е в роля, в ефира – също, в личния живот е отлежаващо вино, което чакаме да видим дали ще е класика или просто оцет.

Трудно ли е да си в две различни роли – на малкия екран и на голяма сцена?

Трудно е, когато не е искано. Никой не ме е чул да се оплаквам. Честен съм със себе си и хората.

Какво Ви вдъхновява лятото и накъде е следващото пътуване?

Към мястото, където като видиш папата, значи си бил в Рим. Очаквам да се видим с него отдавна, мина много време от последната ни среща и ми се иска да видим кой се е променил повече.

Снимка: БНТ

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар