Стефан Софиянски: Вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
България е много зле. На последно място в Европейския съюз. Ние сме държавата с най-нисък БВП на глава от населението. България произвежда най-малко и има най-нисък стандарт и най-ниски заплати и това продължава, откакто сме член на ЕС. С тези думи бившият служебен премиер Стефан Софиянски коментира по БНТ оставеното от кабинета „Борисов“ наследство. Определи го като много лошо.

„Икономиката ни е застояла, липсва развитие, нисък икономически растеж, липса на енергийна политика“, отбеляза той.

 

Експремиерът коментира и състоянието на ГЕРБ, като посочи, че е добре партията да се развие в положителна посока. Според него обаче това едва ли ще се случи. „Едно нещо е много симптоматично и показателно – вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора“, допълни Софиянски и предположи, че подобно отношение влияе и на самата партия.

 

„Не можем да наричаме чистка промените в ръководствата на ключови министерства и институции, извършвани от служебното правителство“, коментира още той и попита чистка ли беше смяната на министри от самия Борисов. По думите на Софиянски това е един нормален процес, защото е нужна екипност. „Ако искаш да смениш политиката, на ниво министри и зам.-министри трябва да бъде създаден екип, с който да се проведе избраната политиката. Редовите служители не би трябвало да се притесняват, ако си вършат добре работата“, уверен е той.

 

Софиянски се спря и на проблема с кредитите, отпускани от ББР, като обясни, че тази банка е създадена да работи за бързото усвояване на европейските средства. По думите му с нея е допусната много сериозна грешка.

 

„Когато се видя кризата с КТБ, държавата трябваше да се намеси. Тогава беше моментът с даването на парите, които трябваше да удовлетворят вложителите на пари в КТБ, трябваше да се използва този момент и да се събере ББР и КТБ, да се спаси КТБ, двете да се обединят и тогава ББР нямаше да работи като частна банка, както е сега“, добави Стефан Софиянски.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар