Стефан Янев: Войната може да ескалира до непредвидими граници

Стефан Янев: Войната може да ескалира до непредвидими граници

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Войната може да ескалира до непредвидими граници. Затова казвам: Дайте път на дипломацията, защото алтернативата е непредсказуема”, заяви Стефан Янев на среща със симпатизанти във Видин.

Попитан за коментар на последните събития около войната в Украйна, лидерът на “Български възход” коментира: “Аз бих се фокусирал върху думите на Путин “частична мобилизация”. Мобилизацията е първият признак за обявяване на истинска война. Путин вероятно е на път да обяви война. Това е заплаха и за нашата национална сигурност. В думата “частична” се съдържа този елемент, който позволява все още дипломация. И най-лошият мир е по-добър от всяка война”.Според Янев сме в безпрецедентна ситуация на прекрояване на граници и нарушаване на договори. “Агресорът е Путин, агресорът е Кремъл, а не руският народ. Това трябва да бъде много ясно като разграничение. Ние подлагаме под санкции всичко – и агресора Кремъл, и руския народ, и руската култура”.


От партия “Български възход” са категорични, че България не трябва да признава резултатите от референдума в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, защото те се провеждат в условия на окупация.

“Ние сме за нови ядрени мощности в Козлодуй и Белене, удължаване максимално срока на въглищните централи и стопиране на зелената сделка в Европа”, каза Янев в Козлодуй, който също бе част от предизборната му обиколка.

“Възходът на България не е възможен без баланс в политическите отношения” – така Стефан Янев обясни факта, че не поставя червени линии и е готов да разговаря и да работи с всеки, който отстоява националния интерес.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар