Стефан Янев гарантира: На 14 ноември ще има честен вот

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Българските граждани могат да бъдат спокойни, че правителството и ЦИК са предприели всички мерки за честен вот, който отразява реално гласовете. ЦИК и изпълнителната власт са направили организация всички машини с техните софтуер и флашки са достатъчно гарантирани. Електронните ключове са заредени контролирано на определен брой машини. Няма как други машини и флашки да се ползват на вота“, заяви служебният премиер Стефан Янев.

„На страницата на ЦИК сме готови да публикуваме серийните номера на всички машини и всеки да може да провери даи машината в секцията отговаря. Цялото говорене за допълнителни машини, които биват откривани, е спекулация, чиято цел е да демотивира гражданите да гласуват“, добави той във видеоинтервю за фейсбук страницата на правителството.

„Това са втори поредни избори с масово гласуване с машини. Нека видим опита от 11 юли – тогава нямаше проблеми и съмнения в честността на вота. Защо сега мислим, че ще е различно“, защити организацията на изборите служебният министър-председател.

„Определени партийни интереси искат да внушават, че машинното гласуване може да се манипулира и така да дискредитират самото гласуване“, заяви той и поиска партиите да са по-обрани в говоренето за машините и изборите.

Премиерът ще гласува, но отказа прогноза кой ще спечели изборите.

„Гражданите трябва да определят как искат да бъдат управлявани и как са били управлявани. С избора си определяме управлението. Да се надяваме, че ще бъде намерен правилен баланс и следващият парламент да излъчи мнозинство за стабилно управление и редовно правителство“, каза още Янев.

„Тестването на малките ученици е безопасният и щадящ начин да се върнат малките ученици в клас в безопасна среда, защити премиерът въведеното от тази седмица изследване за коронавирус на децата от 1-и до 4-и клас. Имаше обвинения, че се прави прекалено набързо и че не се появиха прекалено бързо тестовете, но вече има достатъчно тестове за всички области и със сигурност от понеделник всички училища ще могат да започнат присъствено обучение.Не само ще имаме достатъчно тестове, но до понеделник-вторник ще имаме тестове и за връщане на децата от 5-и до 8-и клас“, гарантира Янев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар