Стефан Янев: Нужно е идният кабинет да взима непопулярни мерки! Главувайте, без да ви е страх – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният премиер Стефан Янев направи предизборно обръщение към народа и към партиите и коалициите по повод предстоящия парламентарен вот в неделя.

Той използва откритата част в началото на днешното заседание на Министерския съвет, за да обяви посланието си.

Янев призова гражданите да гласуват “свободно, отговорно, осъзнато и без страх”. Той подчерта, че служебното правителство полага усилия да се осигури честността, прозрачността и автентичността на вота, като благодари на МВР и останалите правохранителни институции, ангажирани с процеса.

Работата по предотвратяване на купения и контролиран вот вече давала резултати, което било основание гражданите да се чувства сигурни и да дадат своя глас без притеснение. 

“Призовавам и политическите партии и коалиции да бъдат отговорни в изборния процес, да загърбят популизма и пиар акциите и да подходят национално отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена, и бъдещото разположение на силите в парламента… трябва да формират едно стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи”, добави премиерът.

По думите му, в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта, така че България да получи своята възможност да развива икономически потенциала си в интерес на цялото общество.

Янев призова партиите да чуят гласа на хората и техните идеи и да се опитат да ги “имплементират” в подходящи политики.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар