Стефан Янев: Русия воюва в Украйна от 2014 г.

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият служебен премиер Стефан Янев заяви, че операцията на Русия в Украйна е война.

„Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна“, каза Янев пред bTV.

„Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои“, добави той.

Пред дипломацията усмивките са важни – така Янев коментира снимките си с посланика на Русия у нас Н.Пр. Елеонора Митрофанова и с президента на САЩ Джо Байдън.

„Ако бях премиер в момента, щях да изискам от Булгаргаз да предложат най-доброто решение за защита на българските потребители“, посочи Янев.

„Питайте специалистите два танкера колко газ могат да донесат, но въпросите са – дали са пристигнали, дали са разтоварени. В крайна сметка основният принцип за устойчивост на една система и когато искаш да избегнеш зависимост от един доставчик, не трябва да се поставяш в зависимост от друг доставчик. На практика от години нищо не се прави за диверсификацията“, допълни още той.

„Медиите твърдят, че съм вярвал на Кирил Петков. Имал съм моите съображения да държа отбора в кондиция и да държа правилната посока. Спомнете си историята с инвеститорите в електромобили в Ловеч – задайте въпросите докъде стигна тази инвестиция“, посъветва Янев.

„Обещанието, че нещо ще се случи, не се случва“, уточни бившият служебен премиер.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар