Стефан Янев смени всички зам.-министри в МВР – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес служебният министър-председател Стефан Янев освободи всички зам.-министри на МВР и назначи нови, съобщи правителствената пресслужба. Със заповед на Янев са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов, а на тяхно място са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

 

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. След този период, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 година досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност
“Право”.

 

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. В периода 2014 г. – 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия “Д.А. Ценов” в Свищов.

 

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 година до септември 2018 година е ръководител на Инспекторат Национална здравноосигурителна каса. Завършил е Военната академия “Г.С. Раковски”, притежава образователно-квалификационна степен “магистър” от Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново по специалност “Свързочни войски – инженер по комуникациите”.

Вчера встъпилият в длъжност служебен министър на МВР Бойко Рашков освободи административния секретар на ведомството Бойко Славчев поради придобито право на пенсия. Славчев беше шеф на кабинета на вътрешния министър при кабинета “Борисов 1”, когато министър беше Цветан Цветанов.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар