Стефка Костадинова съди спортен журналист! Той се оправдава, че се пошегувал.

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Патрик Еквал отправи обвинения към нея, че когато постави световен рекорд е била „натъпкана с допинг”

Стефка Костадинова възнамерява да търси правата си в съда, след като шведският журналист Патрик Еквал отправи обвинения към нея, твърдейки, че по време на първенството в Рим от 30 август 1987 г., когато поставя световен рекорд, българката е била „натъпкана с допинг”.

В позиция олимпийската шампионка и президент на Българския олимпийски комитет пише:

„Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво ТВ предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда”.

Еквал е известен с ненавистта си към спортистите от бившия социалистически блок и с обожанието, което изпитва към неговата сънародничка Кайша Берквист, уточнява Gong.bg.

По късно, шведът обясни, че всичко било само шега. Но дали? Шведският журналист Патрик Еквал, който предизвика огромен скандал с твърдението си, че Стефка Костадинова е била “натъпкана с допинг” при поставянето на световния рекорд от 209 см в скока на височина, ненадминат вече 34 години, върна отговор на Би Ти Ви. Патрик Еквал обяви, че изказването му е било… шега и подчерта, че е обсъдил предварително с адвокат какво може да каже и какво не по време на участието си в куизшоуто “Muren” по шведската телевизия SVT. “Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 год ини, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Google”, написа Еквал в отговор на запитване от bTV. “Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този “случай”, както и заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен. Само искам да потвърдя, че не съм запознат по какъв начин този случай е преведен (приет) в България.” “Но всичко бе на шега, тъй като това е шоу, в което отговаряме на въпроси. В случая за световни рекорди в спорта. С моя адвокат, както и с този на шоуто, обсъдихме предварително какво мога да кажа и какво не. Всичко бе иронично и на шега. Никой тук в Швеция, както и зрителите на шоуто, не е коментирал тази тема. Вероятно е било трудно на вас българските зрители да разберете казаното от мен, и преведено на кратко може би не звучи правилно. Но това шоу е на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция”, каза още Патрик Еквал.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар