Стига с това измислено “турско робство”, ако стана президент, окончателно приключвам въпроса…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Турско робство не е имало, и това трябва веднъж завинаги да се реши, и да си приключи този въпрос. “ Това коментира кандидатът за президент на ГЕРБ Анастас Герджиков, в едно от първите си интервюта за чужда медия – турския вестник “Сюлейма Хаканет”.

“Турското робство” е измислица на комунизма, за да оправдае Възродителния процес. И преди, и след това, всички учени са на едно мнение – такова робство не е имало, а българи и турци, а и други народи, са живели заедно в идилия. Омраза между тях не е имало”, добавя ректорът на СУ.

“Не може да се отрече, че “понякога” е имало репресии над българите, но те са дело на отделни султани и местни велможи, а не дългосрочна политика. Въпросните султани при това, доста бързо са сваляни, защото за клатели империята.

И да припомня – правела го е тяхната Преторианска гвардия, която познаваме като Еничарски корпус. В него са служели много българи, т.е. смехотворно е да се твърди, че е имало “робство”, при положение че българите са били в най-елитната османска военна част, и са можели да изгонят всеки султан, който посегне на сънародниците им.” “Измислица на Тодор Живков е и насилственото вземане на момчета за еничари. Всъщност, българите сами са се натискали да си дават децата, защото така са се издигали, и са ръководели империята.”, добавя професорът.

Накрая обаче е най-категоричен: “Ако стана предизидент, окончателно ще реша този въпрос, и “турското робство” напълно ще изчезне от учебниците, и от всеки научен труд. А старите трудове, на които авторите са починали, ще бъдат унищожени, защото са обикновена “комунистическа пропаганда”.

Като се конфронтира с турците, Радев не защитава българите, а може единствено да ни докара война с Турция”. Очаква се Герджиков да получи подкрепата на ДПС, а с тези изказвания – и около 100 хиляди гласа от Турция.

Източник: 4udoslav

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар