Стоичков: В България младите футболисти отделят много време за татуировки, обеци, коли и малко време за тренировки – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В България младите футболисти отделят много време за татуировки, обеци, коли и малко време за тренировки, казва Христо Стоичков в интервю за “Франс Футбол”.

“Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионската лига, Златната топка, трофеи… В тази зона има нещо специално. От тук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му”, анализира Стоичков, цитиран от БТА.

“Има нещо важно, което трябва да кажем. Не се работи добре с младите таланти. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат доста чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на европейското първенство, като много от играчите минаха през неговата школа”, сподели той.

“Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш. Да изпълняваш наставленията на треньора и дори на публиката”, завърши Стоичков.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар