Стойчев: Няма да има разнобой между премиер и външен министър в кабинета “Главчев” – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стойчев: Няма да има разнобой между премиер и външен министър в кабинета

Стоп кадър/бТВ

“Не виждам нищо фатално от това, че Димитър Главчев ще съчетае постовете на премиер и на външен министър”. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS малко след като Главчев стана и външен министър.

Стойчев изтъкна плюсовете на подобно съчетаване – че няма да има разнобой между премиера и дипломат номер 1. Това са позициите, които най-често са в Брюксел във връзка с двата съвета. “Той може да изпрати заместник, най-вероятно ще се справи”, обясни Стойчев.

Когато има политическа криза, изборите са най-добрия начин за нейното преодоляване, обясни социологът. Според него не знаем какво ще се случи на изборите. “До голяма степен от нас зависи какво ще се случи”, допълни социологът.

За номинацията на Елена Йончева като част от листата на ДПС той каза: “На Корнелия Нинова и космоса й е крив. Най-добре да погледне себе си и резултатите, които постига. Изключително постижение за ДПС е да може да привлече такъв кандидат. Елена Йончева всякаква може да е, но тя не е сива, тя е много ярка и активна фигура. ДПС си гарантират един борбен човек”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар