Стойчо Тъпото: Нинова трябва да подкрепи Борисов.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Вариантите са два. Единият е експертно правителство без Бойко Борисов в него, с лице, което е консенсусно, за да събере много парламентарни групи и отделни депутати.
Ключът към едно такова управление е в ръцете на Корнелия Нинова и нейните персонални стратегии за оцеляване председателския пост. Става дума това да стане с мандата на ГЕРБ. На тези избори се видя, че големия проблем на Корнелия Нинова не е нито ГЕРБ, нито Бойко Борисов, а Румен Радев.

Той ерозира електорално БСП, така че е важно тя как ще реагира в тази ситуация. Това коментира пред Нова тв Стойчо Стойчев.

Нинова се превърна в този крайъгълен камък, който ще каже дали партиите на статуквото ще успеят да формират някакво управление или пък тези, които са анти, посочи той.

 

В момента обществото и съответно партиите са разделени на две – за ГЕРБ и анти ГЕРБ. Това е в резултат на четиригодишната война между Борисов и Радев. Сега коалиционните варианти са абсолютно провалени и сега сблъсъка ще е или ние, или вие.

Въпреки това, аз не вярвам в рамките на година да има нови избори, защото ако сега се тръгне към този вариант, значи да има избори през лятото. Никой не го прави, защото активните хора не са в града, за да гласуват. Така бихме получили силно изкривен резултат. Никой не би го рискувал. А пък избори две в едно през есента – означава една партия лидер да вземе всички ключови постове в държавата. Това е нещо, което никой не иска да допусне, обясни Стойчев. Ако ще има предсрочни избори, те ще са догодина, допълни политологът.

Нинова обаче отговори, че никога не би подкрепила Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар