Столичната ВМА с нов шеф – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военномедицинската академия в София от днес има нов началник. Това е Венцислав Мутафчийски. Президентът Румен Радев издаде указ за назначаването му на поста. Паралелно с това той получи и повишение в чин – държавният глава го удостои с висше офицерско звание “бригаден генерал”, предаде БГНЕС. От май 2017 година полк. Мутафчийски беше временно изпълняващ длъжността началник на ВМА.

По време на церемонията Радев отбеляза, че връчва пагони за висше офицерско звание на достоен български офицер. Той посочи, че това акт на признателност и висока оценка за професионализма и отдадеността на Мутафчийски на военната медицина. Радев изрази и вярата си, че с професионалните, организаторски и лидерските си качества, Мутафчийски ще продължи да допринася за утвърждаването на ВМА като реномирано, модерно и ефективно здравно заведение.

“Вярвам, че ще допринесете да се запазят дългогодишните традиции на ВМА и да продължат да се развиват. Уверен съм, че знанията и експертизата, натрупани от вас на лидерски позиции, ще бъдат гарант за издигане на авторитета на ВМА. Очаквам, че в ролята си на началник и под Ваше ръководство, ВМА ще бъде образец за качествени медицински услуги, прозрачност на решенията и финансова ефикасност”, заяви Радев.

Бригаден генерал проф. Мутафчийски сподели, че едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от БА от това да бъде удостоен с висше офицерско звание и да бъде назначен за началник на една от най-престижните институции в България, а именно ВМА. Той посочи, че девизът на ВМА е, че са толкова големи, защото стоят на раменете на предшествениците си и затова виждат надалеч. Ген. Мутафчийски отбеляза, че в този девиз е заключен основата на управлението на ВМА. “А, първо това е приемственост”, посочи той и отбеляза отговорността, която стои пред него.

Началникът на ВМА подчерта и че в управлението на тази болница трябва да се гледа напред, да се надгражда. “В това надграждане не е достатъчно командирът да бъде само командир, а да печели съмишленици, да печели съмишленици, увлечени в добрите идеи”, подчерта той. Венцислав Мутафчийски заяви е Гербовата зала на “Дондуков” 2, че няма да се позволи се опетни името на ВМА, да на неговите колеги, неговото име и на семейство му, на президента и на военния министър, и благодари за доверието.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар