Столичната лекарска колегия поиска оставката на управителя на НЗОК

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичната лекарска колегия (СЛК) на Българския лекарски съюз настоява за оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев. Това е посочено в позиция на Управителния съвет на СЛК, изпратена до медиите.

Повод за исканата оставка е интервю за БНР, в което, според лекарската колегия, проф.Салчев е направил “арогантно изказване”.

С настъпването на епидемията лечебните заведения получаваха минимум 85 на сто от бюджетите си, независимо от броя на лекуваните пациенти.

“Многократно бяхме уверявани, че финансирането на системата е гарантирано и можем да работим спокойно. А сега, Вие твърдите, че 11 229 200 лв. са получени от “Пирогов” без колегите там да са работили. Цинично е да заявявате, че колегите от най-голямата спешна болница у нас са стояли със скръстени ръце и са чакали подаяния, на фона на над 6000 хоспитализирани с Covid-19 пациенти, за които те са полагали грижи”, се посочва още в позицията на СЛК.

Исканата оставка идва ден, след като проф. Салчев предложи на служебния министър Стойчо Кацаров да уволни директора на “Пирогов” проф. Асен Балтов. Причината е проверка на здравната каса в болницата и открити нарушения. Според доклада на НЗОК болницата е получила над 1 млн. лева неправомерно за лекуване на пациенти с коронавирус.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар