Столична кметица уличена в рушвети и далавери

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По искане на КПКОНПИ, прокурори погват Росина Станиславова

Длъжностно лице от община Красно село е прибирало по 10 на сто от непредвидените разходи по реконструкцията на транспортна инфраструктурна мрежа на територията на СО – район „Красно село“. За целта са използвани подставени лица или фирми-„бушони“. Общата сума по програмата е близо 1,2 млн. лв.

Това е едно от закононарушенията, което е открила КПКОНПИ при проверката си в скандалния столичен район през управлението на скандалната кметица Росина Станиславова.

Станиславова, която бе издигната от Демократична България, нашумя след като бе заловена в далавери по европейската програма „Топъл обяд“. Като ръководител на програмата, тя беше прибрала близо 10 бона хонорар. Заради нарушението, тя бе глобена от КПКОНПИ, а после и партията, която я издигна, се отказа от нея. Второто й провинение беше, че е назначила дъщеря си като асистент по европейски проект. Затова КПКОНПИ я глоби с 5 000 лв.

Новата проверка на КПКОНПИ показва, че общината е затънала в далавери и рушвети. Кметицата е извършвала злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество.

Разследващите органи са установили още незаконосъобразни действия на общинската администрация, изразяващи се в умишлено забавяне на издаване на административни актове, фиктивно назначаване на служители по европейски проекти с цел лично обогатяване и други груби нарушения на законодателството.

Назначавани са социални асистенти по оперативна програма „Патронажна грижа“, без те да извършват реална дейност. Със заповед на Росина Станиславова, по програмата са зачислени лични автомобили, които са отчитали изразходено гориво, без да са използвани по предназначение.

КПКОНПИ е проверявала начина на издаване на административни актове, данни за фиктивни назначения, както и харчене на публични средства с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Трайна практика в общината е да се бавят умишлено разрешения за строеж или други разрешителни, срещу което да се искат „срещи“ със засегнатите лица, констатират експерти. Облагоделствана е и застрахователна компания, като умишлено е завишена оценката на застрахованото имущество с цел формиране на по-висока застрахователна премия, констатират още експертите на Цацаров.

Експерти коментират, че след тези разкрития Станиславова няма как да се укрие. Причината е, че толкова явни злоупотреби няма как да бъдат заметени под килима, дори от кметицата на Красно село, която успява постоянно да се укрива от правосъдието.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар