Бойко Борисов мафия мутри

Столична поликлиника издава “цветни“ COVID сертификати срещу 6 лв.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

13 ДКЦ в София издава ваксинационни сертификати срещу 6 лв. с уточнението, че става дума за „цветно копие“ на иначе безплатния документ. За случая разказва във фейсбук профила си столичанин, който бил принуден да плати, а на опита му да потърси сметка от управителката на поликлиниката отговорили, че тя не е на работа в момента.

„Поредна схема за стригане на предимно пенсионери и неразбрали, които все пак са отишли да се ваксинират, прилага 13. ДКЦ в София.
Плащане за СЕРТИФИКАТ, след като още през март НЗОК постанови, че сертификатите, придружаващи ваксините, са БЕЗПЛАТНИ.
Но 13. ДКЦ е така леко замижало, като е добавило думата ЦВЕТЕН сертификат. И не те пита искаш или не искаш, а по познатия модел: „платете тук 6 лева за сертификат“, те принуждават. Дори издават касова бележка за тези 6 лева: такса цветен сертификат – 1 бр. е 6 лева, а 2 бр. 10.
За какво му трябва на човек ЦВЕТЕН сертификат особено в средата на юни, когато има цифров, безплатен от Европа, така да се каже…
Но няма обяснение, няма информираност, има: Платете 6 лева сертификат.
Та, ето ви я схемата.
Управителката на ДКЦ-то я няма, разбира се, днес. Моят сигнал ще замине още днес към РЗОК и НЗОК, както и докъдето още хване с тези хубави огромни снимки и тази касова бележка.
Поне по нея може да се провери колко ли хора са излъгали за цветен сертификат.
Надявам се и някоя медия да реши да преустанови тези нови практики: цветен, сигурно някъде още ламиниран, или с готически шрифт… „

OFFNews опита да открие управителката на 13 ДКЦ, но се оказа, че днес тя е в отпуск. След настояване от наша страна разбрахме, че шеф на поликлиниката е д-р Божкова. На въпрос дали след като управителката д-р Божкова е в отпуск някой неин заместник може да обясни „цветния“ ценоразпис, отговорът беше, че всички, които биха могли да коментират случая в момента ги няма, защото е петък.

 

 

Касов бон за платения цветен сертификат

Сертификатите за извършена ваксинация са безплатни за гражданите, тъй като в цената от 10 лв., която НЗОК заплаща за имунизация на едно лице, влиза и сумата за издаване на документа. Това решение беше взето в края на март от Надзорния съвет на Касата, след като се оказа, че законодателството оставя вратичка на лекарите да събират административна такса за услугата. Формален повод за спешното решение на здравния фонд стана писмо на омбудсмана Диана Ковачева след сигнал за поискана сума от 15 лв. в медицински център за издаване на документа. Ковачева препоръча на здравния министър Костадин Ангелов да вземе мерки за прекратяване на тази практика.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар