Столтенберг: Падналата ракета в Полша е на Украйна, но Русия е виновна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Това не е по вина на Украйна, по вина на Русия, но всичко сочи, че ракетата, паднала на територията на Полша, е украинска“, каза генералният секретар на НАТО.

Падналата ракета в Полша, вероятно е украинска ПВО, но Украйна не е виновна — генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Падналата ракета в Полша е на Украйна, но Русия е виновна- генералния секретар на НАТО
Също така генералният секретар на Северноатлантическия алианс отбеляза, че няма потвърждение, че инцидентът в Полша е резултат от умишлени действия.

„Няма потвърждение, че инцидентът в Полша е резултат от умишлени действия, предварителната информация сочи за пристигането на украински ракети за ПВО“, каза Столтенберг.

„Но искам да стане ясно, че това не е по вина на Украйна. Русия носи пълна отговорност, тъй като продължава незаконната си война срещу Украйна“, добави той.

В същото време той отбеляза, че «инцидентът няма характеристиките на нападение, така че не може да се каже, че нашата защита не е работила».

„Тя просто не е „наточена“ за подобен род инциденти“, отговори генералният секретар на НАТО на въпроса дали падналата в Полша ракета се счита за знак за лошо представяне на противовъздушната отбрана на Алианса.

Номерът с украинската ракета беше скалъпен толкова бездарно, че даже от САЩ и НАТО бяха принудени да признаят, че ракетата не е пусната от Русия. Но за сметка на това, информационно продължават да внушават, че Русия е виновна, за това че ВСУ 8 години стреля по Донбас.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар