Стотици блокираха кръговото кръстовище в Стара Загора и събуха едната си обувка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 200 старозагорци излязоха за четвърта поредна вечер на протест и блокираха за близо 2 часа кръговото кръстовище в града, където в петък 18-годишният Никола Михайлов блъсна с лекия си автомобил БМВ три млади жени.

Хората протестираха срещу несигурността и беззаконието по пътищата и изразиха несъгласие с твърде леката, според тях, мярка за неотклонение, определена днес на виновния шофьор. 

Районният съд в лицето на съдия Златко Мазников прецени, че ученикът има добри характеристични данни и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Затова определи мярка за неотклонение „домашен арест“, като Никола трябва да носи и електронна гривна. 

Протестиращите събуха едната си обувка и обявиха, че в знак на съпричастност с най-тежко пострадалата при инцидента в петък – 23-годишната Диди Илева, чийто ляв крак бе ампутиран, ще носят по една обувка на планирания за сряда нов протест на злополучното кръгово кръстовище. 


Снимка: БНТ

„Това нещо, което се случи, беше предизвестено. Най-вече обвинявам за бездействието старозагорската полиция, защото не малко сигнали имаше за такива дрифтове на няколко точки в града в продължение на няколко години. И не бяха взети никакви мерки. От там нататък вина има и семейството на шофьора. Но най-лошото е, че хората чувстват, че има безнаказаност“, заяви пред Радио Стара Загора един от протестиращите. 


Снимка: Михаил Михалев

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар