Странен сигнал идва от Космоса – Технологии

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Необичаен радиосигнал от космоса озадачи учени от университета в Сидни. Според New York Post екип от изследователи е открива нещо изненадващо. Това се случва, когато в Южна Африка с радиотелескоп се наблюдава регион от Млечния път, наречен Vela-X 1, който е на 1300 светлинни години от Земята.

„Открихме странно изглеждаща светкавица или „импулс“, който продължи 300 милисекунди. Никога не сме виждали нещо подобно”, казва един от учените Маниша Калеб.Първоначално се смята, че излъчването е от неутронна звезда, но бързо се стига до извода, че странният импулс се повтаря много по-рядко, отколкото по време на цикъла на неутронната звезда. Особен интерес за обекта представлява фактът, че той се намира в „гробището“ на неутронните звезди – област от космоса, където звездите не трябва да са активни.


Учените смятат, че източникът на сигнала може да бъде напълно нов клас радиоизлъчващи обекти – най-вероятно това е специален тип звезда. Изследователите дават името PSR J0491-4046 на звездата, пише лупа.бг.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар