Страничен Covid ефект: Около 25% от учениците са в риск да отпаднат от системата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Около 25 процента от учениците са в риск от отпадане от образователната система в следващите няколко години. Това е една от негативните последици от обучението в електронна среда в последната година и половина, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, съобщи пресцентърът на МОН.

“За съжаление се счупи тенденцията до 2020 г. да намалява делът на отпадналите деца. Това е проблем, който не може да бъде решен само от образователната система, а в него трябва да участват здравните власти, социалните партньори, медиаторите, МВР”, е коментирал проф. Денков. Той е отбелязал, че в изпълнение на обявените приоритети на служебния кабинет, МОН направи анализ на обучението в електронна среда и ще предложи конкретни мерки, за да се гарантира безпроблемното започване на новата учебна година. Сред неотложните мерки, по които министерството работи, са ваксинирането на учителите и на непедагогическия персонал в образователната система, и дигитализацията.

Министър Денков е посочил, че като част от информационната кампания на МОН за ваксинирането в образователната система, се разработва сесия с въпроси и отговори, за да могат всички, които имат притеснения, да се информират.

Сред краткосрочните мерки за спокойното започване на новата учебна година е и осигуряването на 103 000 устройства за учениците и учителите, както и осигуряването на достъп до интернет за всички деца.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар