Странни и любопитни суеверия с кучета

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кучетата са верни приятели на хората от векове. Затова и е съвсем нормално да има куп поверия, свързани с “най-добрият приятел на човека”. Вижте някои забавни, някои любопитни няколко наистина странни суеверия с кучета.

Странни и любопитни суеверия с кучета
 © iStock

1. Кучетата виждат духове

Според едно от най-популярните суеверия кучетата виждат духове. Смята се, че, когато лаят привидно без причина, всъщност виждат душите на починали хора. 

Според популярно индийско поверие черните кучета пазят дома и неговите обитатели от зли духове.

Друго суеверие гласи, че до леглото на много болен или умиращ човек, винаги трябва да има куче, за да го пази от зли духове.

 

2. Ако стъпите в кучешко ако, е на късмет

Предвид, че много хора не чистят след домашните си любимци, много скоро може да се сблъскате с това суеверие. Според него, ако стъпите в кучешко ако с левия крак, ще ви донесе късмет. Повторете си го и се усмихнете следващия път, когато изцапате обувките си.

 

Вижте още:

Кое е перфектното куче за вашата зодия? >>>

 

3. Ако куче мине между вас и половинката

Според популярно суеверие, ако сте хванати под ръка с половинката и между вас мине куче, което ви накара да се пуснете, ви очаква семеен скандал.

Ако двойката е сгодена, се смята за знак, че или сватбата няма да се състои, или раздялата ще дойде малко след сключване на брака.

 

4. Кучетата усещат лоша енергия

Кучетата лаят по хората, които имат лоши мисли или излъчват негативна енергия. Според популярно суеверие, ако домашното ви куче залае агресивно по някого, то този човек не ви мисли доброто и след срещата си с него трябва да се пречистите от лошата енергия.

куче

 

5. Непознато куче

Ако непознато куче тръгне да върви след вас по улицата, ви очаква приятна изненада или ще имате много късмет в скорошно ново начинание. Ако ви последва чак до дома ви, ще имате приятни новини, свързани със семейството.

 

6. Виещо куче до дома

Според старо поверие, ако до дома дойде непознато куче и започне да вие, това е знак, че скоро в семейството ще почине човек. Това суеверие не се отнася за домашното ви куче.

 

7. Куче на точки – късмет

Кучетата имат различни окраски, но малко от тях са на точки. Според едно суеверие, ако до вас се приближи куче, по която козина има точки (големи или малки), късметът ще е с вас в скорошно начинание. Ако кучето ви залае, отложете новите занимание за кратко, защото няма да са сполучливи.

далматинец

 

8. Три бели кучета – троен късмет

Едно от интересните поверия гласи, че ако видите на едно място 3 бели кучета, ще се радвате на много късмет за дълго време. Това е малко вероятно, но все пак не пречи да се оглеждате.

 

9. Суеверия за черни кучета

В някои култури се смята, че черните кучета носят лош късмет особено ако ги срещнете, когато сте на път за важна среща или събитие.

Според други суеверия пък черните кучета с бяло петно около очите или ушите носят много късмет на собственика си.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар