Страсбург решава за премахването на лятното часово време – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският парламент решава дали ще задейства процедура, която да доведе до премахването на лятното часово време. Ако депутатите в Страсбург подкрепят идеята, зад която застават най-вече балтийските и скандинавските държави. Анализите показват пък че смяната на стрелките два пъти годишно влияе не само зле на биологичния часовник на хората, но носи и определени икономически загуби.

Според анализ на Европейската комисия разместването на биологичния часовник се оказва нездравословно за близо 20% от европейците. Това касае най-вече за хората с лабилна психика, със сърдечно-съдови проблеми или с нарушения в ендокринната система, предаде Нова ТВ.

Смяната на часа е въведена, за да се пести енергия. В България проучване е показало, че лятното часово време пести енергията, която АЕЦ “Козлодуй” произвежда за 12 часа при пълна мощност.

Ако евродепутатите решат да задействат процедурата по отмяната на лятното и зимното часово време, те ще призоват Еврокомисията да премахне този режим. Което обаче също ще отнеме време.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар