Страхът, паниката и истерията не напускат премиера-шут

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Борисов от Кърджали, в присъствието на шефа на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и председателя на народното събрание Цвета Караянчева, наричана от премиера “проста кърджалийска п*тка:

 “Румен Радев така се е омазал, че нямам никакъв страх от него. Някои ни упрекват че ние не сме легитимни… Към днешна дата няма социологическа агенция, която да не дава, че ГЕРБ е първа политическа сила. Няма нещо, което да не сме направили без резултат. Народът иска справедливост, да има максимално представителство, да управлява. Единственият начин е с нова Конституция. Никога не сме изпадали в такава ситуация като държава – блокади, барикади… Няма политически партии, които да се ползват с голяма обществена подкрепа, ако тръгне да пада управлението. Да приемем, че изборите са днес – влизат пет-шест партии, Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае как се прави мнозинство в парламента. Нали ние трябва да ходим един по един, зависимост кой е първа, втора, трета политическа сила. Целта му е да има служебно правителство, което да даде еднолична власт на Радев. В такава ситуация това е изключително рисковано. Аз нямам никакъв страх от него – той така се е омазал, че нямам никакъв страх. Първата лъжа след изказването ни беше, че аз и ГЕРБ целим да протакаме във времето да няма избори и служебно правителство, вкопчили сме се във властта. Ние днес казваме и внасяваме тази Конституия и така изобличаваме първата лъжа – че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Да, ние сме я написали. Великото народно събрание може да промени всеки един ред и буква и да внесе какви ли не предложения. Искам ЦИК да си купи сграда, за да не се бърка с новата сграда на парламента. Искаме само да помагаме на хората и да им върнем властта. Лъжата е огромна. Ние само стартираме. Затова, ако ме подкрепите, още днес депозираме Конституцията в парламента. Готов съм да се срещна с моите коалиционни партньори. Знам, че и те имат предложения. Нека ни подкрепят за това. А Великото народно събрание – искам на 2 септември, да се съберат 120 депутати. Моля протестиращите да спрат да тормозят другите хора. Протестирайте, но на тротоара. Дайте ни тези две седмици, за да ви дадем властта, на вас, хората, да е сигурно на кого я даваме…”.

Любо Кольовски:

Страхът, паниката и истерията не напускат премиера – Шут! В поредното си изявление отново имитира диалогичност, за да наложи безумните си идеи! Вторачил се е да стартира лудостта си на 2 септември 2020 г. Не чува какво му казват конституционалистите и юридическите авторитети. Чакам с нетърпение компетентните хора за сетен път да му кажат, че така не се прави!

БОРИСОВ ПАК ЗАБРАВИ ГРАМОТНОСТТА НА НАРОДА СИ
Въпрос с повишена трудност за всички ни: КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ВНЕСЕНА НОВАТА КОСТИТУЦИЯ НА ГЕРБ?

Да предположим, че ГЕРБ внася днес проекта за нова конституция! Забележете НОВА КОСТИТУЦИЯ, а не изменение и допълнение, каквото право може да има ГЕРБ чрез своите депутати /чл. 154, ал.1/.

Но ГЕРБ по изказването на Борисов и по масово огласеното от него, внася НОВА КОНСТИТУЦИЯ.
КЪДЕ?

Въпрос за юристите: В какво качество, при наличие на Чл. 159. (1) според който „Правото на инициатива по предходния член /Чл. 158. Великото народно събрание:
1. приема нова Конституция;
2. ………….”
имат най-малко ЕДНА ВТОРА от народните представители и президентът.”

Втори въпрос за юристите: Борисов кой е? Половината Народно събрание или Президента? Май нито едно от двете, дори и да му се привиждат някакви негови хипотетични варианти. Тогава? Това днес нова лъжа ли е, нова заблуда или просто болест?…

Да не правиш разлика между правото да предлагаш изменение и допълнение и правото да предлагаш НОВА КОНСТИТУЦИЯ, която изисква разглеждане от ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ е проблем не на Борисов, това вече е проблем на онези, които го слушат, записват, разпространяват и не задават правилните въпроси. Т.е. т.н. четвърта власт.
И това са основно националните медии и онези, които имат претенции на обективни медии. Всички те имат правни отдели, всички те имат интернет, всички те са грамотни /или поне трябва/, т.е. могат да четат и при тази даденост, да приемаш и да тиражираш една измама Е СЪУЧАСТИЕ!
Защото, не може да бъде внесено предложение за НОВА КОНСТИТУЦИЯ в народното събрание от ГЕРБ! /95 народни представители, т.е. по малко от ½ от депутатите/!
Може би предложението ще бъде внесено в централата на ГЕРБ, която Борисов е припознал като Парламент?
Жалко! Жалко за всички, които участват в този гаден и циничен спектакъл!
Жалко за децата ни, които искаме да учим на правила!

Защото ДОПУСТИМОСТТА не е просто някаква стълбичка, която да прескочиш ненаказано!

Никой няма право да мами народа си! НИКОЙ! Още по-малко да се подиграва.
Историята не прощава.

Може и да не съм прав, но чета изявленията на конституционалистите, на съдиите, на политически необременените юристи?
И изводът е един. Политическият хаос вече е като водовъртеж, в който ГЕРБ иска да вкара всички.
СПРАВКА днес:
• ПГ на ПП ГЕРБ -95 народни представители
• ПГ на “БСП за България” -78 народни представители
• ПГ на “Движение за права и свободи”- 25 народни представители
• ПГ на “Обединени патриоти” -21 народни представители
• ПГ на”ВОЛЯ – Българските Родолюбци” -12 народни представители
• Нечленуващи в ПГ -9 народни представители

Димитър Стоянов:

Когато повториш 100 пъти, че не те е страх от служебно правителство на Радев, то това означава точно обратното! Страх го е! Страх ги е!

Весислава Танчева:

Борисов (от бункера): Народът иска справедливост. Това може да се случи единствено и само чрез нова Конституция.
Народът (от площадите): Справедливо е мутрите да се озоват в затвора. За това нова конституция не трябва.

Аз (от офиса): Половината искания на протестите се решават от един прокурор на място и няколко читави съдии.
Но първо #ОСТАВКА и избори, не се правете, че не разбирате!

Илиян Василев:

Отказвам изобщо да влизам в дебат по конституционни промени и всякакви прочие дъвки на властта. Диалогът е ясен – оставка. Всички други теми, които сега спешно вкарват за да отклонят енергията и вниманието на протеста – донаборни служби, брой депутати, “спасителни” пакети, лустрация /включително на криминалните на прехода/, ще се решават след оставките.
Визия за бъдещето имаме много по-силна и достоверна отколкото тези управници след изтекъл срок на годност и 15 години опити да ни убедат че за нещо стават.

Мартин Димитров:

“Конституционните дебати” са най-обикновен фитил. Първо се оказа, че в чекмеджетата на г-н Бойко Борисов освен пачки, имало и някаква “написана конституция”. Естествено, веднага се включиха “патриотите”, които предлагат военна служба, традиционни семейства и прочее характерни за националсоциализма неща.

Целта на тези предложения не е да се случат, а да запалят този фитил – нацията да се раздели по отношение на армията, да се раздели на база отношението си към хомосексуалните. Целта е да се мразим един друг: това се вижда от действието на министър-председателя, който иначе казва “аз обичам хората”.

Активирането на православната реторика цели да внуши, че вярващите са с “ГЕРБ”, защото, нали, няма по-вярващ премиер от нашия. Адски е евтино, поради което лесно може да сработи.

Крайната цел на г-н Борисов е да удържи. Но, не просто да удържи, а да бетонира властта си. Велико народно събрание и конституционни промени, при организирани от него избори, му отварят редица възможности.

Това, което той разбира под рестарт, е рестарт на тоталитаризма.

Всеки има глава на раменете и (все още) свобода на избора. Ако искате Борисов още години наред, ако вярвате, че няма по-добър и незаменим от него, ако сте готови да поемете този риск за децата си и те да живеят в мутрокрация, няма да ви убеждавам в нищо.

Пепа Сомлева:

Убеждението ми, че Борисов и партията му нямат никакво право не само да посягат към Конституцията, но и въобще да се занимават управление, беше на база досегът ми с морала, или по-скоро с низостта му, у тези хора. Личен опит и наблюдения в продължение на почти десетилетие са ми затвърдили яснотата, че в основата си тези хора са измама, лична изгода, грабеж, лицемерие, пропаганда и нищоправене. Но след като изслушах коментарите на проф. Емилия Друмева по темата “ГЕРБ иска ВНС и Конституция” в изминалите дни, стана ясно, че и в правен аспект претенциите на управляващите са толкова несъстоятелни, че са достойни за високомерна насмешка сред юридическите среди.
Това едва ли е по силите на “ЕНтелигенцията” Му, но да се надяваме, че най-после правото и разумът ще победят!
А ако не правото и разумът, то поне моралът!

ОСТАВКА!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар