СТРАХ: Клан избиратели на ГЕРБ вилнее във Велико Търново

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ромска фамилия вилнее в парк „Марно поле“ във Велико Търново. Сред последните престъпления на клана е нападение и гонитба на две малолетни момичета, които карали колело.

 

Агресивните деца и младежи блъскали, скубели, обиждали, ругали и замеряли с камъни девойките. Наложило се тийнейджърките да бягат от тях с велосипедите си чак до кв. „Св. гора“.

За случая е уведомена полицията в старата столица, а майката на едно от момичетата – Нази Карабаджакова, пожела да призове институциите през страниците на „Борба“ да вземат отношение.

По думите й ромите имат чувство за безнаказаност и затова продължават да се държат непристойно, арогантно и да ограничават правата и свободите на останалите хора. Освен това винаги след себе си оставят мръсотия и боклуци, а крясъците им отекват до малките часове на нощта.

„Проблемът датира от години, но вече придобива сериозни измерения. Цялата рода окупира няколко пейки на изхода на парк „Марно поле“ в посока Пети корпус на ВТУ. Ромите претендират, че това е тяхна територия и никой няма право да преминава оттам. В неделя голямата ми дъщеря, която е на 13 години, с нейна приятелка отиват да карат колелета в парка.

Стига се до потресаваща конфронтация. Попадат в засада на ромските деца, които, подкрепени от родителите си, започват да преследват момичетата чак до кв. „Света гора“. Гонят ги с тротинетки и колелета, обиждат ги с непристойни епитети. Дъщеря ми и приятелката й са в шок“, сподели разтревожената майка.

На следващия ден тя отишла в полицията, за да подаде жалба. Момичетата разпознали агресорите, а униформените обяснили, че не за първи път работят по оплаквания за същите лица.

„Органите на реда разказаха, че редовно правят забележка на агресорите, но дори да им напишат акт, те не го плащат и всичко си продължава по старому. Защо трябва да се случи трагедия – да блъснат някое дете, то да си удари главата в пейката или някъде другаде, за да се вземат реални мерки?“, пита гневно Нази.

Тя призова местната власт да направи корекция на общинската наредба за опазване на реда, в която да се повишат санкциите за нарушители и да се предвиди общественополезен труд за тях.

„Какво трябва да направим, ние, потърпевшите, да се саморазправяме ли? Паркът е на целия град, на обществеността. Не могат да се държат така, не мисля, че те имат по-големи права от другите хора във Велико Търново. В страх ли трябва да живеем заради наглостта и безочието на една фамилия?

Днес се случва с моето дете, утре ще е с друго. Знам за случаи, в които са блъскали пенсионери и дори са посягали да удрят по корема бременна жена“, изтъкна майката.

Тя апелира, ако в района има видеонаблюдение, да бъдат иззети записите и контролните институции да се запознаят със случая, за да придобият представа за степента на хулиганско поведение, което проявяват ромите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар