Асен Василев Кирил Петков

Страх от „народната любов“? ПП стяга крумови закони за журналистите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преподавателят и журналист Антония Димитрова от ПП „Продължаваме промяната“ е предложила в Комисията по медиите на Народното събрание журналистите да бъдат подвеждани под наказателна отговорност за публикации.

Тошко Йорданов от ИТН, който се изказа за крумови закони за журналистите, включващи ампутация на виновен крайник, одобри идеята. Това написа разследващият журналист Атанас Чобанов в своя фейсбук профил.

А на изслушването в Европарламента правителството е отговорило по следния начин на писмен въпрос за медийната свобода в страната, която е на #111 място

„Планира се и работата върху законодателни разпоредби, насочени върху подобряване на прозрачността, отговорността и независимостта на медиите, засилване на управлението на публичните медии, вкл. и мерки за предотвратяване на политизирането на медиите и мерки, свързани с финансирането на медиите в подкрепа на плурализма и многообразието.

Работата ще започне през втората половина на 2022 г. в синхрон с очакваното публикуване от страна на Европейската комисия на Акт за свободата на европейските медии.“

Вероятно с наказателната отговорност ще се предотвратява политизирането и ще се повишава отговорността.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар