Страшен скандал! „Горският на Бойко” Бейзат Яхя вербуван за ДС от бащата на СИК-министъра Иван Иванов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Земеделският министър в новото правителство – Иван Иванов от БСП, е бил шеф на клона на мутренската СИК в Шумен, което отдавна не е новина. До момента, обаче, на масовия читател не беше ясно, че неговият баща – Валентин Иванов, старо ДС ченге, е вербувал за „Държавна сигурност” любимия в далаверите горски на Бойко Борисов – бившият ДПС лидер Бейзат Яха, разкри Narod.bg.

Бащата на червеня министър – Валентин Иванов, се захваща със строителен бизнес след промените. Преди това той е служител в ДС. Един от най-известните агенти, който е вербувал, е именно Бейзат Яхя. Схемаджията беше шеф на ДПС, но го „изключиха” през 2019 г. заради близостта си с ГЕРБ и лично с Бойко, като така го превърнаха в дилър на кадри между двете престъпни партии.

Яхя стана много известен, след като беше преводач на срещите на Бойко Борисов с неговия ментор – турския президент Реджеп Ердоган. По времето на ГЕРБ Яхя беше горският цар на Шумен, управляваше местното горско, в което влиза и известното ловно стопанство „Паламара”. В момента синът му пък – неграмотният Илтер Бейзатов, е депутат от… ГЕРБ.

Яхя явно има добри връзки с властта, но в политиката синът на неговия водещ офицер е вкаран от Димитър Дъбов. Дори по настояване на Дъбов днешният министър на земеделието преди години се кандидатира и за кмет на Шумен.

Тогава обаче 24-ма социалисти от града пишат писмо до Михаил Миков, тогавашния лидер на БСП, срещу кандидатурата на Иванов. Те отбелязват, че „другарят Иван Иванов” е наложен за кандидат-кмет от Димитър Дъбов, въпреки че не е подходящ. Изборите в Шумен тогава са спечелени от ГЕРБ.

Последно Иван Иванов се появи в медиите, след като се оказа, че е ходил на ловно изложение в Залцбург за сметка на парламента.

После обеща да върне парите, похарчени за воаяжа, което сами се досещате, че не се случи. Любопитно е, че според запознати Димитър Дъбов е човекът, който запалил Иван Иванов и по лова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар