Кирил Петков Бойко Борисов

Страшен скандал! Кирил Петков прегръща Бойко Борисов за кабинет на малцинството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков ще се прегърне с Бойко Борисов за съставяне на кабинет на малцинството. Съществува скандална договорка между „Продължаваме промяната” и ГЕРБ за съвместно управление, което ще стане реалност много скоро.

Причината е в Корнелия Нинова, която се очаква да напусне четворната коалиция. Червената люспа си тръгва след 4 май, когато парламентът официално ще разреши оръжейните доставки за Украйна.

„На 4 май, сряда, първият работен ден след Великденската ваканция, парламентът ще гласува доставката на оръжия за Украйна, всички партии са „за” без Корнелия и Копейкин. Към момента от партиите в парламента за изпращане на оръжие на Киев официално се обявиха „Продължаваме промяната”, „Има такъв народ” и „Демократична България”, както и опозиционните ГЕРБ и ДПС”, припомни източникът ни.

В опит да спаси партията си, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията ще излезе от коалиционния формат, за да стегне БСП редиците за задаващите се предсрочни избори.

Вместо правителството да падне след напускане на коалиционния партньор БСП, неочакван и уж нежелан спасител ще дойде в лицето на Бойко Борисов, който изненадващо ще подкрепи кабинет на малцинството с идеята Кирил Петков да е премиер още няколко месеца.

Аргументите на Баце за пред народа ще са „бетон” – във време на война да се правят избори е абсурд, плюс това хунтата ще е доволна Петков и сие да се овъргалят колкото се може повече в собствената си непохватност.

Цялата галимация се прави с цел кабинетът „Петков” да устиска до края на лятото, за да може това правителство да извади „горещите кестени” като приемането на РС Македония в Европейския съюз и отпускането на оръжейни доставки на Украйна – все неща, за които натискат западните партньори, но носят сериозни имиджови щети за управляващите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар