йорданка фандъкова пари

Страшен скандал! Милион изчезнали от общинско предприятие на Фандъкова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Милиони левове се губят от столичното общинско дружество „Чистота Искър”, предава Lupa.bg от свои източници в управата на София. Със скандала е наясно кметът Йорданка Фандъкова.

Управничката вече е изпратила свои хора да извършат проверка на фирмата, които са намясто и в момента.  

Йорданка Фандъкова разпореди нова проверка на „Чистота Искър“

Това е втора проверка за тази година на общинското предприятие. Преди шест месеца бе направена ревизия, но резултатите от нея се пазят в тайна.

Кандидат-кметицата Мая Манолова знае за извършената проверка и е поискала да види какво са установили одиторите. Мераклийката за кметския пост обаче получила отказ. Това поражда съмнението, че злоупотребите са много големи, затова и Фандъкова е в паника, отсече източникът ни.

Мая Манолова чака доклада от проверката 

Скандалите с „Чистота Искър“ не са от вчера. Дружеството попадна във фокуса на общественото внимание преди месеци заради сключен договор за наем с фирмата на Румен Гайтански – Вълка „Грийн партнърс“ АД, което коства главата на директора на общинската фирма Юлиян Методиев. Тогава общинският съветник Милка Христова от БСП съобщи, че през 2018 г. „Чистота Искър“ АД е дало 97 на сто от субсидията си на „Грийн партнърс“ за наем на техника за почистване.

„Преди този договор общинското предприятие е било с милиони на плюс, сега обаче е с милиони на минус”, твърди информаторът ни и допълни, че прокуратурата скоро ще се заеме с дружеството.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар