“СТРАШЕН” УДАР НА ДАНЪЧНИТЕ ВЪВ ВАРНА! Запечатаха… дядо…продавач на пуканки…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бай Киро, дядото, който прави пуканки пред ФКЦ е получил заповед за запечатване на сергията си.

Това е видно от списък, публикуван в сайта на НАП и беше потвърдено от пресцентъра на ведомството, предава “Нова Варна”. 78-годишният мъж е направил две нарушения – не е издал касов бон и е регистрирал нулев отчет в деня на проверката.

Веднага след срещата си с данъчните, по съвет на приятели, е потърсил мнението на адвокат и е обжалвал заповедите, разказва Бай Киро пред Радио Варна.

„Данъчните веднага ми казаха, че ще бъда запечатан. Какво значи запечатан? Хем ще им платиш глобата, хем ще те запечатат. Хем няма да работиш, хем ще им платиш.

От къде ще вземеш пари? Нямам думи просто”, оплака се пред микрофона на Радио Варна възрастният мъж. Бай Киро вече три години има фирма “Кати-93-Киро Димитров” ЕТ и касов апарат и си признава, че не винаги има възможността да дава на клиентите касов бон. „Опашките са големи, а аз недовиждам и работя сам”, казва той, и допълва, че често прави грешки, докато натиска клавишите на касовия апарат и трудно се справя с него. “Ако си отвлека вниманието за малко, ще загорят”, допълва той. “Аз съм емблема на Варна и трън в очите на някои”, така разсъждава старецът, който прави вкусни пуканки. Бай Киро отваря в около 14 часа, но работният му ден започва в шест сутринта. Често се случва да няма време да закусва и обядва.

Пълни газовата си бутилка, натоварва я на количката и върви пеш всеки ден чак до УМБАЛ „Св. Марина” и после обратно – към центъра. Районният съд трябва да се произнесе относно обжалването дали ще бъде запечатана сергията или ще се размина само с глоба.

Тук искаме да подчертаем, че Бай Киро не е единственият пострадал пенсионер, който е проверен от НАП Варна, затова, че вместо да си гледа старините и да се радва на пенсията си, му се налага да работи, за да свързва двата края.

В случая не е ли време от НАП да се замислят докога тези най – дребните търговци трябва да имат касови апарати и не е ли по -добре в случая да се помисли за друг начин на облагане.

Иначе закона си е закон и според НАП, явно Бай Киро трябва да си зареже сергията или да си назначи някой на касовият апарат да издава касови бележки вместо него, докато той прави вкусните пуканки. А иронията в заглавието е заради показната акция на НАП, защото едни наистина заслужаващи проверки и до днес не са проверени, но както се казва няма значение какви сигнали има подадени в НАП, има едни хора и вериги, които никой не трябва да ги закача…

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар