Строим 3 нови джамии в София, в замяна на църквата в Истанбул

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Помпозното откриване на ремонтираната (а не построена) църква “Св.Стефан” в Истанбул всъщност е част от много по-мащабен проект за турска инвазия в България, която става със съдействието на Бойко Борисов.

Ердоган действително плати за ремонта, но в замяна се очаква ускоряване на процеса по изграждане на нова джамия в София. Наши източници твърдят дори, че ще има 3 такива.

Сега след огромния PR около “желязната църква”, тук ще има сериозни аргументи най-сетне да се отвори проектът за джамията. Така последствията ще са тотално несиметрични.

Църквата край Босфора няма да промени почти нищо, Турция си остава мюсюлманска страна с все по-националистическа и имперска политика. Масово нито българи, нито гърци ще се преселят там, за да може църквата да е някаква заплаха за Ердоган. Тя всъщност, дори е добър туристически обект, така че ще върне вложените пари.

Но в България положението е друго. Има разрастваща се мюсюлманска общност – основно по линия на бежанците. Населението ни се подменя, а всяка джамия е политически инструмент. Неслучайно из Родопите Саудитска Арабия построи стотици джамии, въпреки че част от тях са в села, в които почти няма хора.

Така поредното споразумение за приятелство на Бойко Борисов с друга страна се оказва тотално неизгодно. То не е църква за джамия, а е една пропагандна акция в Турция, срещу съвсем реална политическа инвазия в България.

Апропо, можехме да си спестим всички тези рискове и новите джамии, ако сами си бяхме ремонтирали църквата. Те хората затова си плащат своите разходи – за да не стават зависими. Разходите за подобен ремонт са под 1% от раздаваните щедри партийни субсидии…

С такива политици, единственото което ни остава, е да се молим Господ да ни пази…

Димов: Не можем да си затваряме очите за случващото се в Турция

В изказването си в Истанбул вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган реално се самопокани в София да дойде за откриването на централната джамия в София „Баня башъ”. Това каза по bTV Георги Димов, бивш генерален консул в Одрин.

Бъдете сигурни, че това ще се случи по време на европредседателството, убеден е той.

Във връзка с думите на Ердоган Димов коментира също, че голяма част от джамиите у нас са реставрирани.

Бившият ни консул в Одрин попита и защо църквата „Св. Стефан” не е открита на 27 декември, Стефановден.

„Символът беше 5 януари – срещата на Ердоган с Макрон, и 6 януари – срещата на турския външен министър с германския външен министър. Преди тези срещи у нас имаше силни туркофили, които говореха, че Турция непременно трябва да влезе в ЕС. След тези срещи нашият премиер какво каза? Нещо да сте чули за членство на Турция в ЕС? Той говори и ние ще продължим да говорим за диалога, но не за членство”, каза Георги Димов.

„Брюксел, и въобще ние, категорично не можем да си затваряме очите пред пропуските, пред върховенството на закона и неспазването на основни човешки права в Турция. Това няма как да го преглътнем”, категоричен беше той.

„Не трябва да забравяме кой управлява в Турция – в момента на власт е ислямисткият национализъм”, каза още Георди Димов.

Според Димов ремонтът на Желязната църква в Истанбул е заслуга на дългогодишната работа на поредица български дипломати. Той припомни, че това е третото подобно откриване и преосвещаване на наша църква в Турция – първите две са били през 2004 г. в Одрин на Гергьовден и през 2008 г. също в Одрин. / КРОСС

 

Когато фактите говорят и боговете мълчат:
Ако в Турция за 865 423 мюсюлмани са изградени 985 джамии,
то в България за 865 423 мюсюлмани са изградени 1300 джамии!
Родината ни е на първо място в Европа по най-много джамии на глава от населението – 1300, с което се нарежда до арабските страни. Това сочи проучване на Евростат. В Европа живеят над 16 милиона мюсюлмани.
Най-много джамии от глава на населението и то не само на изповядващото Исляма в цяла Европа се пада на България.
Великата демокрация в САЩ е позволила изграждането на точно на 1643 джамии за мюсюлманското си население, равняващо се на 7 461 105 млн. души. Почти толкова храмове, колкото има в малка България!

Източник: Guldelnews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар