Строител на капитализма: Красен Кралев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За нуждата от спортно министерство едва ли може да стане силен дебат, защото то безспорно е ненужно. Но през годините е превърнато в касичка за насочване на пари към лоялни на властта кръгове, като подборът се прави от министъра – в последните две ГЕРБ правителства това беше Красен Кралев.

Този месец служебният кабинет повдигна леко завесата над практиките в ерата на Кралев, като и двете описани схеми имат връзка с хазарт. Първата е част от данъка върху хазарта да отива за борба с него и така се раздават милиони на приближени неправителствени организации и федерации.

Под прожекторите изскочи и Станислав Недков-Стъки със своята ММА федерация, който буквално опита да окупира министерството, за да се защити. Във втората осветена схема най-голямото дружество в портфейла на министерството – държавното тото, за десетилетие е дало 20 млн. лв. на фирма “Декарт” за софтуерната си система.

Тук абсурдът е, че това е компания от групата на Васил Божков, който през същото време беше почти монополист в хазарта и през “Декарт” е имал достъп до информация за най-големия си конкурент, но кой знае защо прокуратурата не беше забелязала тази “подробност”. А сега заради санкциите “Магнитски” държавното тото трябва да поръча нов софтуер на друга фирма.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар