Студентите на втория си протест: “Пеевски е подставено лице на една група. Дали са от ДС, или от друго сенчестото място, не е съвсем ясно”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Студенти от Софийския университет, УНСС, УАСГ и Техническия университет се събраха пред Алма Матер на протест.

Те подкрепят антиправителствените протести, които продължават вече 106 дни.

Протестиращите са разпънали огромен транспарант, на който пише “Оставка”. Преди няколко дни студенти от Софийския университет отново излязоха на протест с искане на оставка на правителството, на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Около 19:00 часа, студентите блокираха кръстовището пред Ректората. А малко по-късно се отправиха към площад “Независимост”, за да се присъединят към основния протест. В 19:30 движението в Триъгълника на властта беше блокирано.

“Пеевски е подставено лице на една група. Дали са от ДС, или от друго сенчестото място, не е съвсем ясно. Това е една от причините ние да сме тук на протеста”, каза млад мъж.

Негов колега допълни: “Всички революции започват, когато студентите излязат на улицата. Решихме да се организираме без подкрепа отвън, за да покажем каква е истината в България и какво е положението”. 

Студентка, дошла от чужбина уточни: “Когато дойдат изборите, трябва всеки да направи правилното решение. Тези избори ще имат значение. Ще влязат нови играчи, които ще променят играта. Не всичко е вечно. В прокуратурата трябва да има реформи. Борисов не върши работата си”. 

източник: https://liberta.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар