Студент: Правителството на Борисов е кулминация на лъжата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Лъжата е на всички институционални нива – на морал, достойнство, професионализъм. Това е от 30 години, но правителството на Борисов е кулминацията на тези три неща. Това каза Даниел Янев – студент по политически науки в Потсдам, учи право в София, организатор на протестите в Берлин, млад човек, който не търпи лъжата.

Не сме толкова неопитни, колкото ни мислят. Знаем езици, имаме опита от други държави, обясни той пред bTV. В България трябва да се спазват принципите на демоокрацията, а не да се погазват.

 

Не виждам индикации сред протестиращите да има платени хора. Ние не се поддаваме.  Вярваме в морала и достойнството, които г-н Борисов накърни на няколко пъти, категоричен бе Янев.

 

Аз не знам кой е искал нова Конституция. Тя може да бъде променена и без свикване на ВНС, опроверга той една от опорките на властта.

Ако има оставка на Борисов и Гешев ще се даде на хората възможнот да кажат, коя е алтернативата. Алтернативата трябва да я посочат гражданите.  След оставките ще има служебен кабинет и предсрочни избори, на които гражданите ще изберат свой кабинет и осигурят мащабна съдебна реформа, посочи Янев.

Ако се изберат същите хора, ще поставим ултиматум и ако в рамките на година не получим това, което искаме, ще протестираме отново, прогнозира студентът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар