Над 2/3 от българите живеят устойчиво като пестят ток, вода и препарати

СТУД И МРАК ?!? Европа е пред режим на тока и отоплението

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европа е изправена пред опасност от режим на тока и отоплението. Това идва на фона на намаляващите доставки на газ.

 

Страните членки трябва да намалят потреблението на газ  с 15 на сто между 1 август т.г. и 31 март догодина. Това е заложено в новия регламент на Европейската комисия за ограничаването на консумацията на синьо гориво през зимния период в Общността.

Европейската комисия вече поиска от държавите от ЕС да намалят отоплението, за да помогнат на Европа да преживее зимата без руска енергия и без да нанесе опустошителен удар върху икономиката си.

През последните дни руският президент Владимир Путин се заигра със заплахите си да прекрати доставките на газ за блока, но Брюксел иска от страните от ЕС да се подготвят за най-лошото.

Днес стана ясно, че Швейцария може да прибегне до четиричасови регионални прекъсвания на електрозахранването, ако енергийната криза в Европа доведе до недостиг на ток през зимата, заяви в сряда високопоставен представител на комуналния сектор, цитиран от Ройтерс.

Страната се подготвя за недостиг на електроенергия и газ поради войната в Украйна, възможни прекъсвания на доставките на газ и евентуални проблеми в атомните електроцентрали във Франция, въпреки че енергийните доставки засега са сигурни, казаха официални швейцарски представители.

Майкъл Франк, директор на асоциацията VSE на швейцарските електроенергийни компании, каза, че Швейцария планира постепенно да въведе все по-строги мерки за пестене на енергия, ако е необходимо.

Първо, правителството ще поиска доброволни стъпки за икономии, като ще се проведе кампания за осведомяване на обществеността какво предстои през следващия месец.

ЕС се бори да замени руските доставки с по-далечни източници като САЩ, Норвегия, Азербайджан и Алжир.

Но в понеделник Международната агенция по енергетика предупреди, че неруските газови ресурси „просто няма да бъдат достатъчни“.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар